BLOG

 

Ochutnejte novinku v podobě zcela unikátního ginu, prvního svého druhu, co se původu týče. Jeho neobvyklý domov zaručí jedinečný zážitek, který musíte zažít. Hapusa gin přichází.

Božkov Republica odkazující na období první republiky uvádí pravý třtinový rum původem z Dominikánské republiky. Novinka je vyráběná metodou Solera dosud používanou zejména při výrobě prémiových rumů. Nejsilnější značka v kategorii navazuje novým vysoce kvalitním třtinovým rumem na své dosavadní úspěchy a pokračuje v podpoře růstu.

Obliba dealkoholizovaných vín dynamicky stoupá po celém světě. Podle dat International Wine & Spirits Report (IWSR) se zrychlení růstu očekává i v dalších letech. V roce 2021 se na 20 klíčových globálních trzích spotřebovalo 98,1 milionů lahví šumivých a tichých vín bez alkoholu. Stejně jako v uplynulých letech byl i v roce 2021 mírně vyšší zájem o...

Nejstarší palírna v Evropě, která je ryze českou značkou, se rozhodla ještě více podpořit národní hrdost. Proto spustila unikátní projekt virtuálního Muzea českých objevů. Návštěvníci si tak z pohodlí domova mohou prohlédnout neuvěřitelné vynálezy, kterými Češi dobyli svět.

Nejstarší palírně v Evropě se náročný rok 2022 vydařil, a to jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Letos chce na svůj úspěch navázat. Pro své zákazníky připraví limitované a sběratelské edice, novinky jednotlivých značek i oslavy svého 505letého výročí.

Nápojářská společnost Kofola ČeskoSlovensko přišla v loňském roce s obalovými inovacemi, díky kterým snížila množství použitého PET materiálu o více než 1000 tun. Dále pak sjednotila barevnost lahví pro snadnější recyklaci a u spotřebitelů sklidila úspěch i s novými vratnými skleněnými lahvemi. Svými kroky Kofola dokazuje, že udržitelnost je nejen...

Tradice praví, že masopustem je nazýván čas mezi postními obdobími Vánoc a Velikonoc. Čas, kdy si máme dopřát dostatek zábavy, dobrého jídla a pití. Právě pro tyto radostné chvíle v plzeňském experimentálním pivovaru Proud stvořili sezónní novinku Masopustní Šloos.

Mladí a talentovaní kuchaři mají možnost se ucházet se o titul BernardChef. Novou soutěž pro studenty gastronomických škol i nadšené amatéry vyhlásil Rodinný pivovar Bernard.

Pilsner Urquell slaví 180 let od založení první várky světoznámého ležáku. Kromě jiného, značka oslavuje výročí speciální aukcí 180 kusů limitované edice tradičních českých hodinek PRIM, jejíž výtěžek podpoří činnost Centra Paraple. Od 20. listopadu, kdy aukce začala, se doposud zapojily desítky dražitelů a celková částka přesahuje 2 miliony Kč.

Čechům v posledních letech stále více záleží na tom, co jedí a pijí, a především odkud pochází jed-notlivé suroviny. Často dávají přednost lokálním řemeslným výrobkům před těmi průmyslově zpracovávanými, a to navzdory jejich vyšší ceně. To platí i u ciderů, což dokazuje také sběr dat uskutečněný prostřednictvím agentury Ipsos. Chuť fermentovaného...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky